logo

Maso

billionphotos-1668131Maso používáme od menší rodinné firmy působící na Jižní Moravě. Čerstvé maso bourají denně od 3h ráno. Vzhledem k tomu, že bourají pouze potřebné množství k pokrytí poptávek mohou tak zaručit, že maso je vždy čerstvé.

Společnost se často dělí na ty, kteří maso milují a na ty, kteří ho pomalu vyčleňují ze svého jídelníčku. Připomeneme si, proč je pro nás maso důležité a proč ho tak rádi jíme.

Kvalitní maso je velkým zdrojem bílkovin! Dejte jednou za čas přednost kvalitnímu kusu masa.

Maso má vysoký obsah vitamínu B12, který napomáhá krvetvorbě a je nezbytný pro správnou funkci nervového systému.

Maso může mít mnoho podob a to i během redukční diety a zdravého stravování.

Maso je zkrátka dobré! Věřte, že existuje mnoho náhražek pro vegetariány, ale žádná z nich se nepřiblíží typické chuti a struktuře kvalitního kusu masa. To ale neznamená, že byste do svého jídelníčku tyto potraviny nemohli zařadit. Naopak! Jezte vyváženě, pestře a těšte se z každého sousta.

 

 

 

billionphotos-1847450Zelenina

Proč jíst zeleninu?

Při dotazu: „Proč jíst zeleninu?“ většina lidí odpoví, že obsahuje vitamín C, který je důležitý, abychom nebyli nemocní. Svým způsobem mají pravdu, ale zelenina zdaleka neobsahuje jen tento vitamín, má pro naše zdraví mnohem více benefitů.

Díky vláknině kterou zelenina obsahuje se vyhnete nejen zácpě, ale také vaše střeva vám budou vděčná, protože se jim bude lépe pracovat..

Zelenina pomáhá při hubnutí a odvádí toxické látky z těla.

Zelenina je zdrojem širokého spektra vitamínů, minerálních látek i stopových prvků. Je důležité jíst různé druhy zeleniny, protože každý druh obsahuje jiné mikroživiny.

Zelenina je nízkokalorická a zároveň velmi výživná, proto jí můžeme sníst velké množství, aniž bychom se museli bát o naší hmotnost. Každý den bysme měli sníst zhruba 400 gramů zeleniny a to ideálně v kombinaci syrové a tepleně upravené.

Proto se snažíme do většiny našich receptů zařadit  různé druhy zeleniny, abychom přispěli k vašemu lepšímu životnímu stylu.

 

billionphotos-1668040

Polévky

Polévky mají pozitivní přínos pro organismus. Dobře zavodní a snězené množství polévky se započítává do celkového denního pitného režimu.

Polévka by se měla jíst alespoň jednou denně, a to po celý rok. V létě osvěží za studena, v zimě naopak příjemně zahřeje.

Pro hubnutí je čirá polévka rozhodně vhodnější než zahuštěná. Zdravější variantou krémové polévky je rovněž ta zahuštěná nikoliv jíškou, ale rozmixovanou zeleninou.

Obrovskou výhodou polévek je fakt, že je lze připravit na mnoho způsobů, takže se jimi téměř nedá přejíst. Použitím různých druhů zavářek a nejrůznějších druhů surovin získáváme nepřeberné množství polévek.

Polévka je zkrátka základní jídlo, které by nemělo chybět na žádném stole.